Az Oxxo Racing közleménye idei első tesztjükről:

“Az időjárás végre jobbra fordult, így nekivághattunk idei első tesztünknek. A Kiskunlacházi reptérre látogattunk ki, ami bár nem versenypálya, de arra tökéletesen megfelelt, hogy az első, funkcionális tesztünket elvégezzük. Pilótáink bójákkal jelölték ki a pályát, sikánokat, kanyarokat hozva létre a kifutópályán.Mivel mindkét autó szét volt szedve a télen, az első métereket óvatosan tették meg pilótáink, figyelve az esetleges furcsa zajokra,  zörejekre, de büszkén jelenthetjük, mindkét autónk tökéletesen működött, csapatunk jó munkát végzett a télen!

Az idei első hazai versenykamion-teszt 1
Az idei első hazai versenykamion-teszt 2

Az idei első hazai versenykamion-teszt

Az idei első hazai versenykamion-teszt

Az idei első hazai versenykamion-teszt 5
Az idei első hazai versenykamion-teszt 6
Fotó megosztása:
Az idei első hazai versenykamion-teszt 7 Kiss Norbi és Major Benedek az óvatos körök után teljes sebességre váltott, és elkezdték a beállítások tesztelését. A csapat többi tagja felváltva ült be a két pilóta mellé néhány körre,  amire csak ilyenkor van lehetőség, a versenyek már másról szólnak.Norbi ismerkedett új autójával, Beni pedig elkezdte magára állítani a sajátját. Délutánra már rengeteg különböző beállítást kipróbált két pilótánk, s mivel mindkét versenykamion tökéletesen működött, rengeteg információt sikerült gyűjtenünk, amit versenymérnökünk, Bakó Csabi azóta is folyamatosan elemez.

A tesztnap sikeresen zárult, a két versenykamion tökéletesen működött, mindkét autóban találtunk olyat, amit a másikban meg szeretnénk valósítani.A legjobb hír pedig, hogy Norbi miután vezette mindkét autót, azt mondta, nem sok különbség van köztük, ez pedig azt jelenti, hogy a saját autónkon elvégzett fejlesztések jól sikerültek, a futóművön és a kormányzáson végrehajtott változtatások után hasonlóan viselkedik az autó, mint a tavalyi Európa-bajnokságot nyert versenykamion!

Következő tesztünk Franciaországban, Nogaroban, az MAN hivatalos tesztje lesz, ahol pilótáink már versenypályán próbálhatják ki a fejlesztéseket.

A tesztről videoklip készült: