A Volvo az FM-el folytatja modellkínálatának megújítását. A felfrissített típust várhatóan március 19-én mutatják be Európában. Ennek ellenére a tesztelésnek köszönhetően akár az közutakon is szembe jöhet.  A svéd gyártó nem bánja, ha valaki lefotózza a járművet, sőt a legjobbakat díjazzák is.

A Volvo FM egyik legfontosabb újdonsága az úgynevezett Dynamic Steering rendszer lesz, mely a hagyományos hidraulikus kormányrásegítést kombinálja egy elektronikusan vezérelt  elektromos motorral, amely a kormányművön található. A fejlesztésnek köszönhetően a kormányzás nem vesz igénybe komolyabb erőkifejtést, továbbá iránytartási stabilitást biztosít nyílt úton.

Március elején két, álcázás nélküli jármű indult útnak egy kéthetes európai tesztútnak köszönhetően. Ebből kifolyólag bárkinek lehetősége lesz lefotózni az új járműveket. A legjobb fotókat azonban a Volvo is szeretné megszerezni, ezért versenyt hirdetett. A teherautókat talán nem lesz nehéz kiszúrni, ugyanis Európa-szerte különböző útvonalakon járnak. Annak érdekében, hogy kitűnjenek a forgalomból, az új FM-eket feltűnő csíkozással látták el.
 
‘Szeretnénk, ha a közönség elküldené nekünk az első fotókat az új teherautóról. A képeket egy erre létrehozott weboldalon tesszük közzé, és a győzteseket vendégül látjuk Göteborgban az új teherautó exkluzív tesztvezetésére.’ – mondja Jeff Bird, a Volvo Trucks sajtóteszt-igazgatója, a verseny projektvezetője.