A földgázzal hajtott GAZelle Business tavaly év végén készült el. A CNG-berendezéseket egy olasz gyártó, az OMVL készítette, és teljes mértékben megfelelnek az európai szabványoknak. A sorozatgyártás előtt elkészült tíz jármű egy Nyizsnyij Novgorod-i vállalatnál állt forgalomba.

A tesztfutások során szerzett tapasztalatokat a későbbi típusok fejlesztésekor is felhasználják. A kettős meghajtású modellek várhatóan ez év őszétől készülhetnének sorozatgyártásban, és naponta akár 25-35 darab ilyen típusú járművet fejeznének be.

Oroszországban a hagyományosról az alternatív üzemanyagokra való áttérés kiemelt figyelmet kap köszönhetően annak, hogy a magánszektorban egyre több szereplő ismeri fel a gázhajtás előnyeit főként gazdasági szempontból.

A GAZ-csoport ezeket az igényeket próbálja meg kiszolgálni egyik legnépszerűbb modelljének, a GAZelle Business-ek kettős meghajtású változatának elkészítésével. A gyártó azt reméli az alternatív hajtású típustól, hogy hamarosan vezető pozíciót foglal el vele Oroszországban a gázüzemű haszonjárművek piacán.

A GAZelle modellek gyártása 1994-ben kezdődött és rövid idő alatt nagy népszerűségre tettek szert Oroszországban. Jelenleg közel 300 féle változata létezik a típusnak, melyekkel különféle szállítmányozási feladatokat látnak el.

Az új modell, a GAZelle Next sorozatgyártása várhatóan idén kezdődik

Az új modell, a GAZelle Next sorozatgyártása várhatóan idén kezdődik

2010-ben a modellkínálatot a GAZelle Business változattal bővítették, mely eleinte még dízeles és benzines, illetve LPG motorral volt elérhető. Tavaly a teljes könnyű haszonjármű család megújításáról döntöttek. Az új modellek várhatóan már a GAZelle Next fantázianevet viselik majd.