A mentőszolgálat korábbi közlése szerint a Farkasgyepű közelében, a 83-as úton árokba fordult, menetrend szerint közlekedő Credo EC12-ben egy ember súlyosan, három pedig könnyebben sérült meg. Egy könnyű sérültet a mentők a helyszínen elláttak, a többit az ajkai kórházba szállították.
    
Az ajkai kórházban az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy az eredetileg súlyos sérültnek tekintett utas sérülései mégsem annyira komolyak, mint azt korábban a helyszínen feltételezték. A Veszprémből Pápára tartó járat a havas úton délután fél egykor borult árokba, s az oldalára fordulva állt meg Farkasgyepű közelében; a buszban tizenöten utaztak. 
Nem tudták kihúzni
A katasztrófavédelem tegnap késő délután a havazás és az ónos eső miatt felfüggesztette a busz műszaki mentését az időjárás kedvezőbbé válásáig. A busz az árokban van, de nem gátolja a 83-as úton közlekedő járműveket.
A Credo EC12-őt még hétfőn nem tudták kihúzni az árokból a mostoha időjárási körülmények miatt

A Credo EC12-őt még hétfőn nem tudták kihúzni az árokból a mostoha időjárási körülmények miatt

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai hétfőn 33 műszaki mentésben vettek részt, többnyire kamionoknak, teherautóknak kellett segíteni visszatérni az útra, sérüléses baleset mindössze egy, a buszos volt.
Forrás: MTI