Milan Ftácnik pozsonyi főpolgármester a szolgáltatás megindítása alkalmából a sajtó képviselőinek azt mondta: az önkormányzat támogatását élvező projekttel a város a tömegközlekedés népszerűsítését és komfortosabbá tételét célozza. A wifi-kapcsolattal ellátott autóbuszok egy megkülönböztető jelzésen kívül arról is felismerhetők, hogy fedélzetükön több monitor is üzemel.

Az ingyenesen hozzáférhető internetkapcsolat próbaüzemét a nyáron kezdte meg a pozsonyi közlekedési vállalat, és a pozitív visszajelzések – napi több ezer felhasználó – után döntött a rendszeresítés mellett. A tervek szerint az üzemeltető már a jövő év folyamán öt város – Kassa, Eperjes, Poprád, Besztercebánya és Nyitra – tömegközlekedési vállalatainak autóbuszait látja el a szolgáltatással, és azt később Zsolna, Trencsén és Nagyszombat városaira is kiterjesztik.

A pozsonyi Capacity-ken is lesz ingyenes internet

A pozsonyi Capacity-ken is lesz ingyenes internet

A szlovák fővárosban nemrégiben adtak át 15 darab új Mercedes CapaCity típusú, négytengelyes, 19,54 méter hosszú autóbuszt. Az új járművek forgalomba állításával 41-re emelkedett a Pozsonyban szolgáló tűzpiros Mercedesek száma.

Forrás: MTI