A mai napon online követhető a Scania YETD döntője 1

Online közvetítés Svédországból a Scania YETD döntőről

A döntőt a mai napon élőben is közvetíti a svéd kamiongyártó, melyet a kifejezetten erre kialakított oldalon (www.scania.hu/YETD) lehet megtekinteni.

Az eseményekről rövid beszámolók is felkerülnek a Scania Facebook– és Twitter-oldalaira. A szép őszi időjárásban körülbelül 10000 helyszíni látogatóra is számítanak, akik délelőtt 11 és délután fél négy közt léphetnek be a verseny érdeklődők által megnyitott területeire.

A 24 versenyző 17000 indulóval mérte össze vezetési és elméleti tudását mielőtt Svédországba utazhatott volna a döntőre. A kétnapos rendezvényen azonban ismét bizonyítaniuk kell tehetségüket és szerencséjüket. Kiemelkedőt kell nyújtaniuk takarékos vezetésben, elindulás előtti ellenőrzésben és hibakeresésben, rakományrögzítés és -biztonság területén, valamint a lehető legkevesebb hibaponttal kell végig manőverezniük az erre kijelölt pályán úgy, hogy eközben változatos feladatokat is teljesíteniük kell. Ettől az évtől kezdve azonban nem csak a már korábbi versenyekről ismert kihívásokban mérik össze tudásukat a döntősök, hanem egy elképzelt baleseti helyszínen is helyt kell állniuk, melynek keretében mentési, elsősegélynyújtási és tűzoltási feladatokat is kapnak.

A Scania Európán kívül Dél-Amerikában, Afrikában és Ázsiában is szervez hasonló versenyeket, melyekre összesen 70000 neveztek az idei évben, ami rekordnak számít a versenysorozat majd tíz éves történetében.

A Scania promóciós videója a 2012-es YETD döntőjéhez: