A közlekedési kultúra fejlesztése, a közlekedői magatartásunk pozitív befolyásolása céljából hirdetett a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága országos közlekedésbiztonsági fotópályázatot.

A Féken tartott lendület című pályázatra mintegy 50 alkotás érkezett be. Bács-Kiskun megyéből négyen pályáztak. A pályaműveket a technikai megvalósítás és a kiírásnak megfelelő mondanivaló alapján Bahget Iskander fotóművész, Szappanos István festőművész, Bozsó János, a Bozsó Alapítvány kuratóriumi elnöke, Zsohovszky Sándor osztályvezető, a Knorr-Bremse Kft. képviseletében és Arató László rendőr alezredes, a BKMRFK rendészeti igazgatója, főkapitány-helyettes értékelte. A zsűri a vizuálisan erős, figyelemfelkeltő, egyszerű, tiszta üzenetű fényképeket díjazta. Különdíjban részesült az elvontabb, átvittebb tartalmú “csiga”-kép és a szakmai testület elismerően jutalmazta a gyermek-pályázókat is.      

Bahget Iskander fotóművész összefoglalójában hangsúlyozta, hogy bár körülvesz bennünket, nehéz a témát megragadni, ezért a beérkezett alkotások többsége is beállított helyzetben született, nem pedig elcsípve a pillanatot. A kiállítás képeit nézegetve mégis megáll a forgalom, lassulnak az  autók és elcsendesedik az út. Már nem az a fontos, hogy miért, mivel és hová megyünk, hanem az, hogy meg- és hazaérkezzünk. Éljünk és vigyázzunk magunkra és egymásra!

Köszönjük a részvételt, a gondolatokat és a figyelmet!

Különdíjas pályamű, Fodor Sándor (Békéscsaba)

A díjazottak:

1. helyezett: Pinviczki Rajmond (Tószeg, egyetemista) – nyereménye egy mobiltelefon
2. helyezett: Fűz László két fotóval (Hajdúnánás, balesethelyszínelő rendőr) – nyereménye 2 éj 3 nap  wellness hétvége Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotel Kecskemét
3. helyezett: Bálint Vilmos két fotóval (Izsák, BKM Önkormányzat Kórházának munkatársa) – nyereménye egy kerékpár

Különdíj: Fodor Sándor (Békéscsaba) – nyereménye egy bőrönd szett

Különdíjak a gyermekkorú pályázóknak:  
Takács Adolf Gábor (Komló, 12 év)
Dobó Judit (Mezőkovácsháza, 15 év)
nyereményük egy-egy DVD lejátszó

Forrás: Balesetmegelőzési Bizottság
, Knorr-Bremse