Új motorokkal bővül a Volkswagen Haszonjárművek T-sorozata, amelyet a Transporter, a Caravelle, a Multivan és a California alkot. 


Az egyik újdonság a BlueMotion takarékossági csomaggal szerelt 2,0 literes dízelmotor. A 140 LE-s, illetve 340 Nm nyomatékú motor a Transporter zárt áruszállító kivitelében (kézi sebességváltóval, elsőkerék-hajtással) 100 kilométerenként átlagosan 6,9 liter üzemanyaggal is beéri. 4MOTION összkerékhajtással ezen érték 7,5 literre, ugyanakkor Multivanként 7,0 illetve 7,8 l/100km a fogyasztása.
A BlueMotion Technologies automatikus start&stop rendszert, a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás rendszerét, mérsékelt gördülési ellenállású gumiabroncsokat és sebességszabályozó automatikát is tartalmaz. Mindez mintegy 0,5 literrel csökkenti a fogyasztást 100 kilométerenként.
A DSG automata váltóval szerelt változata úgynevezett szabadonfutó üzemmódot is kínál. Ennek lényege, hogy amint a vezető elveszi a gázt, a tengelykapcsoló önműködően leválasztja a motort a hajtásról, a jármű így szabadon futva takaríthat meg üzemanyagot. E funkció a fékpedál használatakor azonnal kikapcsol, s onnan a motor is részt vesz a jármű lassításában. 
A T-sorozat palettájának másik újdonsága 2.0 TSI motor, amely 150 LE teljesítményt és 280 newtonméteres nyomatékot kínál. Ezzel a Transporter zárt áruszállító álló helyzetből mindössze 11 másodperc alatt (Multivan: 12,5 mp) gyorsít fel 100 kilométer/órára, csúcssebessége 180 km/óra. E kizárólag hatfokozatú kézi sebességváltóval és elsőkerék-hajtással kínált modellváltozat üzemanyag-fogyasztása 100 kilométerenként átlagosan 9,5 liter.