Kis-haszongépjármű-gyártási együttműködés jöhet létre a Daimler AG, a Volkswagen AG és a Renault SA autógyárak között – írja az Automobilwoche című hetilap.

“Az idén döntünk kis-haszongépjármű-együttműködésünk további sorsáról és a Renault esetleges bevonásáról” – idézi a lap a Daimler kis-tehergépjármű üzletágának vezetőjét. “A döntéstől függ a Sprinter modell új generációjának bevezetése is” – mondta Volker Mornhinweg, az üzletág vezetője.

A Daimler és a Volkswagen a kis-haszongépjármű kategóriában évek óta folytatott együttműködése 2016-ban jár le. Jelenleg ennek keretében készül közösen a VW Crafter és a Mercedes Sprinter.

Egy 2010-ben kötött szerződés nyomán a Daimler és a Renault kisebb városi furgonok gyártásában működik együtt. A Daimler az idén őszre tervezi a Renault Kangoo modelljén alapuló Mercedes Citan piaci bevezetését.

A Mercedes Sprinter kategóriájában a Renault jelenleg a Nissannal és az Opellel dolgozik együtt, munkájuk eredményeként készül a Renault Master, az Opel Movano és a Nissan NV400.

Forrás: MTI