A EuroSkills versenyek olyanok, mint egy nemzetközi Szakma Sztár Fesztivál, ahol fiatal, 18 – 25 év közötti szakemberek mérik össze tudásukat. Összesen 37 szakmában, hat szakmai csoportba osztva mérkőznek meg, amely érinti az építési, a gépjárműipari, az információs és kommunikációs, kreatív művészetek, illetve a szociális területeket. A EuroSkills versenyek különlegessége, hogy minden országból csak a nemzeti versenyen már a legjobbnak bizonyult versenyzők vehetnek részt. Így az esemény szlogenje nem is lehetne más, mint a „Legjobbakra készülj!”. És lesz is mire készülni, hiszen az idei EuroSkills-en 28 ország 530 versenyzője méri össze tudását.

A szakmák viadala Budapesten (X) 1

A magyar csapat 26 szakmában száll ringbe az Európa legjobbja címért. Jó eséllyel, hiszen a EuroSkills és a WorldSkills versenyeken a magyarok összesen 11 arany, 12 ezüst, 22 bronz és 42 kiválósági érmet szereztek az elmúlt tíz évben. Az idei csapatban olyan versenyzők mérettetnek meg újra, akik a 2017-ben Abu Dzabiban megrendezett WorldSkills versenyen már kiváló helyezést értek el. A kemény munkával és felkészüléssel töltött hónapok után 3 napban, a nemzetközi zsűri és a több tízezres közönség előtt kell bizonyítaniuk tehetségüket.

A háromnapos rendezvény alatt a szervezők 80 000 látogatóra számítanak. Az ingyenes esemény mindenki számára tartogat érdekességeket, elsősorban a pályaválasztás előtt álló általános iskolások és a szakképzésben tanulók számára, akik megismerhetik, milyen az egyes szakmák jelene és jövője.

A EuroSkills ugyanis sokkal több, mint egy verseny. A rendezvény fő célja, hogy megismertesse és közelebb hozza a fiatalokhoz az Európa-szerte népszerű és keresett szakmákat. Szeptember 27-én a verseny kísérőprogramjaként egynapos konferenciát is tartanak, amelynek fő témaikörei a duális képzés, a digitalizáció/ipar 4.0 és a pályaorientáció lesznek. Így a fesztivál hangulat mellett a szakmai tartalom is garantált.

A szakmák viadala Budapesten (X) 2

A szakmák Európa-bajnokságára utazóknak a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít.

További információ az esemény weboldalán, illetve az esemény facebook oldalán található.