A legújabb hírek szerint már márciusban színre lép az a koncepcióautó, amelyből fél év leforgása alatt, szeptemberre kinő a sorozatgyártású Škoda Fabia. Az újdonság érkezését már szeptemberben tudni lehetett, ám az akkori hírekkel ellentétben most nagyobb, tágasabb modellről szólnak a beszámolók. 

Azt eddig is tudtuk, hogy a jelenlegi kiadásában 180 lóerős 1,4 literes motorral hajtott Fabia RS nem éli túl a modellváltást – egyszerűen nincs akkora kereslet iránta, ami indokolná az új modell kifejlesztését. Új információ viszont, hogy a jelek szerint mégis az MQB padlólemezre épül az autó: ez volna a logikus megoldás, ám korábban a minden irányban modulárisan módosítható platform egyéb felhasználási prioritásaira hivatkozva cáfolták annak alkalmazását. Hogy végül mi lesz az igazság, pár héten belül kiderül. 
Márciusban jön az új Škoda Fabia-tanulmány 1
Márciusban jön az új Škoda Fabia-tanulmány 2

Márciusban jön az új Škoda Fabia-tanulmány

Márciusban jön az új Škoda Fabia-tanulmány 6
Márciusban jön az új Škoda Fabia-tanulmány 7
Márciusban jön az új Škoda Fabia-tanulmány 8
Fotó megosztása:
Márciusban jön az új Škoda Fabia-tanulmány 9


Annyi bizonyos, hogy a Škoda Yetiéhez hasonló stílusváltásra, a Rapid fizimiskájára számíthatunk az autónál, ugyanakkor az S2000 harcias stíluselemei is helyet kapnak a modern infotainment tartalommal színre lépő, fiatalos karakterű autón. 
A sorozatgyártású Škoda Fabia a tanulmány után fél évvel, szeptemberben léphet színre, forgalmazása még az év vége előtt megkezdődik.