A korábbi évekhez hasonlóan idén is ellátogatott a Genfi Autószalonra Michael Schumacher, most azonban nem a Ferrarinál, hanem a kiállítási terület onnan legtávolabb eső végén, a Mercedesnél akadt feladata. Bemutatta a sajtónak a Forma-1 új biztonsági autóját.

A F1 történetének legerősebb biztonsági autóját a Mercedes új sportkocsijából, az SLS AMG-ből alakították ki. Az utcai kocsi olyan komoly műszaki technikával rendelkezik, hogy az átalakítás során a karosszéria, a motor, a futómű és a sebességváltó is változatlan maradt. 


A sirályszárnyas autóban 6,3 literes, V8-as motor duruzsol, teljesítménye 571 lóerő, maximális nyomatéka 650 Nm. Az SLS 3,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Az utcai variáns végsebessége 317 km/óra, amin a felszerelt fényhíd valamelyest ront, de így alkalmas rá, hogy gyors tempóban vezesse körbe az F1-versenyautókat, biztosítva, nehogy túlmelegedjenek.

Schumacher a biztonsági autóval érkezett a bemutatóra, de nem ő vezetett, a volánnál új csapattársa, a szintén a Mercedes GP-nél versenyző Nico Rosberg ült. A versenyeken Bernd Mäylander vezeti majd a biztonsági autót. 

Élőben Genfből – további újdonságok
Lexus CT 200H, SEAT IBE, Skoda Fabia RS, Lamborghini Gallardo, Volkswagen Sharan, Justin Timberlake, új Ford Focus, terepes Skodák, nyitott Renault-k ,Audi A8 hibrid, Renault Clio RS, Suzuki Kizashi, Audi A1 e-tron, Brabus E Coupe, Dacia Duster,

Videón a bemutató:

[##vezess_video:3ck6ku ##]