Új családi autóval bővül az Opel kínálata. Elkészült az eredetileg 2003-ban bemutatott Meriva új generációja. Az autóról egyelőre szűkszavúan nyilatkozott a gyár, de számos fontos dolgot már megismerhetünk. Például, hogy mind a tengelytávolság, mint a nyomtáv nagyobb, mint korábban, ami nagyobb stabilitást és kényelmesebb autózást hoz.

Akár egy Rolls

Akár egy Rolls

Akár egy Rolls


Különösen érdekes, hogy megtartották a sorozatgyártásra is a 2008-ban látott tanulmány különleges ajtómegoldását. Azaz, ahogy a Rolls-Royce Phantomnál, a hátsó ajtók nem a megszokott módon nyílnak, hanem az elsőkkel szemben. A közel 90 fokban nyíló ajtók jelentősen megkönnyítik a beszállást, ez különösen fog tetszeni a kisgyermekes szülőknek, akik könnyebben tehetik be a picit a gyerekülésbe.

Különösen tágas belsőt ígér a gyártó, hangsúlyozzák, hogy az első ülések a kategória legnagyobb állíthatóságát kínálják. Hosszúságban 240, magasságban 65 milliméteres távolságban mozoghat az ülés.

Hat motorral indul a gyártás

Hat motorral indul a gyártás

Hat motorral indul a gyártás


Nem változik a Meriva felépítése, marad az elsőkerék-hajtás. A kínálatban 75 és 140 lóerő közötti összesen hat benzines és dízelmotor sorakozik. Természetesen szerepel a kínálatban az új 1,4-es turbómotor is, ugyanakkor lesz különösen takarékos EcoFlex kivitel is. A korábbról is ismert motorokat továbbfejlesztették, átlagos fogyasztásuk 15 százalékkal csökkent.

Az új autót Spanyolországban Saragossában gyártják. Először az idei Genfi Autószalonon márciusban áll a nagyközönség elé. Az autó értékesítése nagyjából nyár végén indul Magyarországon.