A német posta rikító sárga színére fényezve prezentálta elektromos minifurgonját a Volkswagen. Hogy ez véletlen egybeesés, pszichológiai trükk, vagy egy konkrét együttműködésre történő utalás, mindegy is: a lényeg, hogy a VW szerint új, jópofa és műszakilag is modern lótifuti járművet érdemelnek a pizzafutárok, csomagszállítók, gyorsszervizes szerelők, szociális munkások, és mindenki más, aki a szállítókapacitás és a problémamentes parkolhatóság párharcában az utóbbinak szurkol. 

Mindössze 3,54 méteres hosszával pontosan megfelelhet igényeiknek a villamos kisteher, amelynek rakterében ha focizni nem is lehet, a rakományt gondosan és rendezetten elhelyezni igen. Az 1,4 köbméteres, 306 kg hasznos terhelhetőségű üreg az utasülés lehajtásával bővíthető, akár az “igazi” városi furgonoknál. 
A E-load Up motorja egy 55 LE állandó teljesítményű, 82 LE csúcsteljesítményre képes elektromos egység, amelynek 210 Nm nyomatéka kapóra jön, ha kihasználjuk a másfél tonnás össztömeget. Az autó 12,4 mp alatt gyorsul százra, végsebessége 130 km/óra. Egy töltéssel 160 km a hatótávolság. 
Szép és jó az elektromos városi áruszállítás, de bizonyára akadnak, akiknek nem fekszik a megoldás: ők az Up hagyományos hajtásláncaival is megvásárolhatják majd a 1,65 m széles, 1,48 m magas haszonjárművet, amely “megfelelő érdeklődés esetén” már a közeljövőben piacra kerülhet.
Picuri villanyfurgon a VW-től 3
Szerző: