A korábbi két fotó után az Opel most részletesen is bemutatta az új Opel Astra GTC-t. Az autó nem meglepetés, a forma követi a tavaly ősszel bemutatott GTC Paris Concept vonalait, vagyis az ötajtóshoz képest sokkal dinamikusabb formát kapott. Sokkal inkább egy sportkupé, mint háromajtós modell.

Sportkupéval bővít az Opel 1
Sportkupéval bővít az Opel 2

Sportkupéval bővít az Opel

Sportkupéval bővít az Opel 13
Sportkupéval bővít az Opel 14
Sportkupéval bővít az Opel 15
Sportkupéval bővít az Opel 16
Sportkupéval bővít az Opel 17
Sportkupéval bővít az Opel 18
Sportkupéval bővít az Opel 19
Sportkupéval bővít az Opel 20
Sportkupéval bővít az Opel 21
Sportkupéval bővít az Opel 22
Fotó megosztása:
Sportkupéval bővít az Opel 23


Bár a háromajtós elsőre igen hasonlatosnak tűnik a már ismert ötajtós, illetve kombi Astrához, az Opel közlése szerint szinte nincs közös elem a két autó külsején. A külső visszapillantók háza és a tetőantenna azonos csupán.  Ennek ellenére elölről igen hasonló a többi modellhez, a fara viszont tényleg megkülönbözteti a többitől. A csomagtartója 370 literes.

Nemcsak látványra sportosabb a GTC, de a futóművét is áthangolták. Ennek nyomán a karosszéria 15 mm-rel alacsonyabban ül, mint az ötajtósé, ugyanakkor a tengelytávolsága 10 mm-rel bővülve 2695 mm. Emellett elöl 40, hátul 30 milliméterrel szélesebb a nyomtáv.

A változtatások nyomán az autó a többi Astra változathoz képest izgalmas vezetést kínál, de ebben komoly szerep van a 325 LE teljesítményű Insignia OPC-től átemelt első felfüggesztésnek is. Természetesen a GTC-hez is jár a Flexride rendszer, amellyel háromféle hangolás áll rendelkezésre a lengéscsillapításhoz, de kormányzás és a motor gázreakciója is változik.

Sportkupéval bővít az Opel 24


Négyféle motorral, egy dízellel és három benzinessel indul a gyártás. A 2,0 CDTI motor 165 LE-t és 380 Nm-t nyújt, amellyel 8,9 másodperc alatt képes 100 km/órára gyorsulni a GTC, végsebessége pedig 210 km/óra. Ehhez képest kifejezetten takarékos, hiszen csupán 4,9 liter gázolajat fogyaszt a szabvány szerint.

Benzines oldalon az 1,4-es turbós motor 120 és 140 lóerős változata kerül a GTC-be, míg az 1,6-os turbós 180 lóerőt kínál. Utóbbi a leggyorsabb GTC egyelőre, 220 km/órás tempóra képes. Mindegyik motorhoz hatfokozatú manuális sebességváltó kapcsolódik, és jár hozzájuk a motorleállító start&stop rendszer is. Természetesen ennél jóval szélesebb motorpaletta várja majd a vevőket, erről ősszel árulnak el többet, akkor már valószínű, hogy az OPC sportváltozatról is közöl részleteket az Opel.

Az új Opel Astra GTC világpremierje ősszel a Frankfurti Autószalonon esedékes, rendelni azonban már mostantól lehet az autót. Magyarországra várhatóan 2012 elején érkezik. Az Opel tervei szerint az Astra vásárlók 15-20 százaléka dönt majd a háromajtós mellett.