Rendhagyó, különleges festésekkel készül a jövő heti Miami Nagydíjra a Ferrari, az apropó pedig az, hogy a márka a 70. évfordulóját ünnepli az Egyesült Államokban.

Az amerikai zászlóban van kék, mi több, a Ferrari is versenyzett már kékben az autósport kezdeti évtizedeiben (különösen Észak-Amerikában), így az olaszok azt találták ki, hogy két különböző, de kéket is tartalmazó festéssel állnak rajthoz Miamiban.

Az autók alapszíne marad piros, de az egyiket a világosabb Azzuro La Plata, míg a másikat a sötétebb Azzuro Dino árnyalattal díszítik majd. Még nem tudni, pontosan hogyan változik a festés, de a Ferrari hamarosan biztosan megmutatja majd.

Korábban a Maranellóban dolgozó alkalmazottaknak is volt kék egyenruhájuk, vagyis egyfajta múltidézésként is felfogható a Ferrari újítása, sőt, az 1964-es Amerikai Nagydíjon a felügyelőszervezettel való konfliktusa kapcsán az olasz csapat dacból kék-fehér színben küldte pályára autóit, az alábbi képen John Surtees bajnoki évében Watkins Glenben tekeri a volánt az amerikai versenyszíneket viselő Ferrari 1512-ben.

F1: Kék autókkal indul a Ferrari Miamiban 1

Kép: Getty Images