Az FIA közlemény adott ki, amelyben jelezte, hogy tisztában van azokkal a sajtóban megjelent hírekkel, melyek szerint egy Forma-1-es csapat főnöke bizalmas információkat kapott egy személytől, aki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló cégnél dolgozik.

A szövetség neveket nem közölt, de a lapok konkrétan megírták, hogy Toto Wolff, a Mercedes első embere kapta az információkat feleségétől, Susie Wolfftól, aki a női F1 Akadémia vezetője. Az FIA vizsgálata váratlanul érte az érintetteket, akik értetlenségüket fejezték és bírálták az eljárást.

Susie Wolff az Instagram-oldalán tett bejegyzésben utasította vissza a vádakat, hozzátéve, hogy „mélyen megbántva érzi magát”, de nincs meglepve. „Elkeserítő, hogy a függetlenségemet és megbízhatóságomat megkérdőjelezik ilyen módon, különösen azért, mert úgy tűnik, megfélemlítő és nőgyűlölő indíttatású a támadás, amely a családi állapotomat veszi célkeresztbe, és figyelmen kívül hagyja a képességeimet” – írta Susie Wolff, aki korábban maga is versenyzett és csapatfőnök is volt a Forma-E-ben.

„Az autósportban rengeteg akadályt kellett leküzdenem karrierem során, nem hagyom, hogy teljesen alaptalan vádakkal beárnyékolják az elkötelezettségemet az F1 Akadémia felé.” A Liberty Media annyit közölt, hogy az FIA a közleménye kiadását megelőzően nem értesítette a sorozatot, ugyanakkor teljesen biztosak benne, hogy a vádak nem igazak, mert egyetlen alkalmazottjuk sem adott át bizalmas információkat egyetlen csapatnak sem.

A Mercedest szintén nem értesítette előre az FIA, a csapat „nagyon meglepőnek” nevezte, hogy a vizsgálat hírét a közleményből kellett megtudnia. „Teljes mértékben visszautasítjuk a vádakat, amelyek sértik csapatvezetőnk becsületét” – írta a Mercedes.