Legfeljebb 16 autó vág csak neki a rajtrácsról a Forma-1-es Amerikai Nagydíjnak, miután a rajt előtti órákban két csapat is úgy döntött, hogy a bokszutca végéről vág neki a texasi megmérettetésnek. Először a hazai versenyét teljesítő Haas döntött úgy, hogy beáldozzák Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen eredeti rajthelyeit.

Az amerikaiak azért döntöttek a változás mellett, hogy megváltoztassák autóik beállításait, ezáltal még jobban megismerjék az új fejlesztési csomagot. A frissített alkatrészekkel Austinba érkező csapat az autóját a hét elején egy, a pályán kívül található autószerelő műhelyben rakta össze.

A Haas futama így egyfajta tesztté válik, ahogy az Aston Martiné is. Fernando Alonso már a pénteki időmérő után – ahol mindkét autójuk elvérzett a Q1-ben – azt mondta, hogy tesztként fogják fel a hétvége további részét. Igaz, náluk annyiban fog eltérni a helyzet a Haasétól, hogy a kétszeres világbajnok autójára visszakerülnek a Katari Nagydíjon használt alkatrészek, míg Lance Stroll marad az amerikai verziónál, módosított beállításokkal.

A 2023-as Forma-1-es Amerikai Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 21 órakor kezdődik.