A Forma-1-es Bahreini Nagydíj szombati napján a Nemzetközi Automobil Szövetség kiadta a sokak által várt jelentést, mely összefoglalja, mi minden történt a nagy botrányt keltő 2021-es szezonzáró futamon. A vizsgálat eredményéről és annak megállapításairól itt olvashatsz:

Azok után, hogy a dokumentum nyilvános lett és megállapítja, hogy Max Verstappen 2021 jogos világbajnoka, Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt üzeni, itt az ideje mindenkinek továbblépni. “Azt írja, hogy emberi hiba történt, azt a bizonyos szabályt nem jól alkalmazták. Most azonban le kell zárnunk ezt a fejezetet. Ez már a 2022-es bajnokság, teljesen benne vagyunk, szóval össze kell kapnunk magunkat és harcba szállni az újabb címért” – jelentette ki az osztrák szakember.

“A bírák döntései mindig ellentmondásokat okozhatnak, szerintem mindig ez lesz a helyzet. Most azonban egy sokkal robusztusabb döntéshozatali folyamatot kapunk” – utalt Wolff a virtuális versenyirányítás bevezetésére, mely a fociban látható VAR-hoz hasonlóan nyújt segítséget az esetek elbírálásához.