A szezonnyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk hétfőn este 19 órától a YouTube-csatornánkon!

Pusztán az eredményeket nézve nem kezdett túl vészesen a Mercedes, hiszen a Ferrarik mögött Lewis Hamilton harmadik és George Russell negyedik helye nem nevezhető rossznak. Ha azonban a Red Bullok is célba értek volna, csak az 5-6. helyen zárták volna a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, ami az elmúlt szezonok dominanciájához képest komoly visszaesést jelent.

“Azt gondoltuk, hogy sikerül előreküzdenünk magunkat a mezőnyben, úgyhogy elégedett vagyok” – mondta a kilencedik helyről rajtoló brit a leintést követően. “Jól rajtoltunk, de tudjuk, hol vannak a határaink. Nehéz hétvége volt egy jó eredménnyel, ám sokat kell még dolgoznunk.”

“Nem tudom, hogy rátalálunk-e hamarosan a gondjaink megoldására. Néhány verseny kelleni fog, mire felfedjünk az autónk valós tempóját” – árulta el Russell. “Ha a hétvége előtt azt mondják nekünk, hogy 3-4. helyen leszünk, kétség nélkül elfogadtuk volna. Felismertük, milyen messze vagyunk a riválisainktól, jóval előttünk járnak.”

“Mindannyian azért vagyunk itt, hogy győzelmekért, bajnokságokért harcoljunk, de jelenleg nem vagyunk ebben a pozícióban. Amíg nem vagyunk ebben a helyzetben, nem is leszünk kényelemben” – tette hozzá az ifjonc.