Lewis Hamilton még mindig nem szólalt meg a számára rendkívül rossz emlékű, 2021-es szezonzáró óta, vagyis még mindig nem lehet biztosan kijelenteni, hogy a hétszeres világbajnok folytatja a pályafutását. Vannak arra utaló jelek, hogy a Mercedesnek sikerült elérnie Michael Masi versenyigazgató eltávolítását, de nem biztos, hogy Hamiltonnak ennyi végül elég lesz.

A négyszeres bajnok Alain Prost szerint Hamilton nincs könnyű helyzetben, a visszavonulása ugyanúgy benne lehet a pakliban, mint a maradás.

“Lewis nehéz helyzetben van. Biztosan jól átgondolta a helyzetet, és valószínűleg ugyanannyi okot talált a visszavonulásra, mint a maradásra. Jelenleg mindkét lehetőségnek ugyanakkora az esélye” – vélekedett Prost.

“Nagyon szomorú lenne, ha jövőre már nem lenne itt, de én inkább optimista vagyok. Az új szabályok talán kellő kihívást jelentenek a számára.”

Lapértesülések szerint ugyanakkor a Mercedes háza táján csend van, a csapat nem keresi Hamilton utódját, márpedig ha valóban komoly lehetőség lenne a visszavonulás, egy-két tárgyalásra azért biztosan sor került volna.