Hétvégén hazai pályán versenyezhet Sergio Perez, akinek régi álma, hogy hazájában nyerjen Forma-1-es futamot. De egyáltalán nem biztos, hogy a Red Bull versenyzője megnyerheti a Mexikóvárosi Nagydíjat: amennyiben esetleg vezet, Max Verstappen pedig mögötte van, garantáltan helycserére fogják utasítani őket.

“Ez bonyolult” – kerülte meg az egyenes választ Perez arra a kérdésre, hogy csapatutasítással elvehetnék-e tőle az esetleges győzelmet.

“Minden attól függ, milyen helyzet alakul ki a versenyen. Végül is mi, versenyzők egy csapat részeként dolgozunk, a csapat érdekei a legfontosabbak. De ez a versenyzés szépsége: még a legbonyolultabb döntéseket is másodpercek alatt kell meghozni.”

“Nagyon büszke lennék, ha egy győzelemmel valóra tudnám váltani a gyerekkori álmomat. Ez a lehetőség nemcsak tőlem, hanem a csapatomtól is függ, de százszázalékosan motivált vagyok.”

Helmut Marko, a Red Bull sportfőnöke egyébként meglepően magabiztosan várja a hétvégét. “Kettős győzelemre számítok vasárnap” – jelentette ki.