A Forma-1-es Török Nagydíjat részletesebben kivesézzük a Vezess Csapatrádió következő adásában. Tarts velünk kedd este 19 órától YouTube-csatornánkon!

Hamilton motorcsere miatt csak a 11. helyről kezdte meg a Török Nagydíjat, de a hajrához közeledve már harmadik volt. Csapata azt kérte tőle, hogy álljon ki a bokszba kerékcserére, a versenyző viszont úgy érezte, be tudja fejezni a futamot azokon az átmeneti (inter) gumikon, amelyekkel rajtolt.

Nyolc körrel a leintés előtt végül a Mercedes meggyőzte a címvédőt, hogy jobban jár, ha kereket cserélnek az autóján, ezzel viszont Hamilton elveszítette a harmadik helyet, és ötödikként ért célba.

“Basszus, ember, miért dobtuk el a helyezésünket? Nem kellett volna bejönnünk, megmondtam nektek” – kiabálta dühösen a csapatrádión Hamilton, aki hat ponttal marad el a világbajnoki pontversenyt vezető, Törökországban másodikként célba ért Max Verstappentől.

“Soha ne várja senki, hogy mindig nyugodt és udvarias legyek a csapatrádióban, amikor versenyzek” – írta a közösségi médiában Hamilton, kiemelve, hogy mindannyian szenvedélyesen űzik a sportágat, a pillanat hevében pedig ez a fajta szenvedély minden versenyzőből előtör.

“A szívem és a lelkem ilyenkor ott van kint a pályán, és ez a tűz, ami bennem tombol, juttatott el olyan magasságokba, ahol most vagyok. A csapattal már mindent megbeszéltünk, és csak a következő versenyhétvégére koncentrálunk.”

A Mercedes világbajnoki címvédője elismerte, kockáztatott azzal, hogy nem akarta lecserélni elkopott gumijait, de miután ez az ötlete nem vált be, a “legbiztonságosabb” döntést hozták azzal, hogy végül a bokszba hajtott, és kereket cseréltek az autóján.