Lényegesen jobban alakul a Ferrari idei szezonja a tavalyinál, de még messze van régi önmagától a maranellói együttes. Jelenleg a McLarennel egálban áll a konstruktőri tabella harmadik helyén, Mattia Binotto pedig belengette, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy leszorítsák wokingi riválisaikat a dobogóról.

A Ferrari csapatfőnöke elárulta, hogy számos, az idei évre szánt fejlesztésüket még nem használták, és amíg a jelentős újításokat most vetik be az olaszok, a legtöbb motorgyártó már az év elején beépítette az új alkatrészeket V6-os motorjába. Az viszont nem derült ki, hogy pontosan melyik versenytől élesíti eddig rejtegetett tartalékait a Ferrari.

F1: Óriási változás jön a Ferrarinál 1

„Az évet még nem a teljesen felújított hajtással kezdtük meg, így még vannak tavalyi komponenseink is. Ezeknek az újabb változatát fogjuk bevetni, amitől jelentős előrelépésre számítunk a szezon végén” – idézi szavait a Motorsport.com. Binotto az idevágó szabályokat is tisztába tette: 2021-ben még bármelyik gyártónak lehet vadonatúj motorja és annak bármely komponensét továbbfejlesztheti.

Ennek ellenére Binotto nehéz versenyekre számít az idény második felének elején, különösen a klasszikus erőpályákon, mint amilyen a belgiumi vagy az olasz. „Héttizedes a lemaradásunk a legjobbakkal szemben, és ennek zömét, nagyjából 60%-át a motor adja” – magyarázta.

„A Mercedes és a Honda mögött állunk, és egy olyan pályán, mint a belga, a szimulációk alapján egy-egy kvalifikációs körön jelentős lesz a különbség, mivel ezen a pályán számít a motorerő.”