Gyenge futamot zárt Lewis Hamilton Ausztriában: a Mercedes hétszeres világbajnoka nem javított rajthelyén, miközben Max Verstappen rajt-cél győzelmet aratott a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon.

Ugyan a győztes hollandot még csak megszorongatni sem tudta, Hamilton akár második is lehetett volna, ám autója megsérült, így a csapattárs Valtteri Bottas és a mclarenes Lando Norris is elment mellette a verseny során. A brit hátránya így 32 pontra nőtt az összetettben Verstappen mögött – a futamgyőzelemért a leggyorsabb körrel együtt 26 egység jár.

“Mérföldekre vagyunk tőlük, rengeteget kell dolgoznunk” – célzott a Red Bullra a leintést követően Hamilton. “Minden kézre szükségünk van. Ők rengeteg újítást hoztak az elmúlt versenyekre, mi pedig semmit sem. Nekünk is hoznunk kell és annyi teljesítményt találni, amennyit csak lehet, máskülönben gyakrabban is ez lesz az eredmény.”

Hamilton: Mérföldekre vagyunk a Red Bulltól 2

Lewis Hamilton

“A verseny előtt azt mondtam, hogy nehéz lesz megverni Maxot. Csalódást keltő volt, hogy ennyi leszorítóerőt vesztettem hátul, és nem tudtam megtartani a második helyet. Rengeteg pontot veszítettünk ma” – mondta a brit, akinek valamilyen oknál fogva megsérült az autója menet közben. Ugyan a csapat szerint a rázókövek okozták a problémát, Hamilton meglepőnek tartja, hogy őt ez jobban érintette, mint másokat.

“Nem használtam jobban a kerékvetőket, mint a többiek. Fogalmam sincs, hol történhetett, de nagy volt a kár. Másodikként haladtam, amikor valami eltört. Egyébként könnyen második lettem volna, így nem tudtam elkapni a srácokat előttem” – fogalmazott a hétszeres világbajnok.