Tavaly ősszel teljesen kiszállt a Williams-család a csapatból, a Dorliton Capital pedig szakértőik segítségével megkezdte az istálló gatyába rázását, hogy elmozduljanak az utolsó helyről. A folyamatok egyik legfrissebb lépéseként távozott a korábbi csapatfőnök Simon Roberts, helyére pedig Jost Capito érkezett.

Pilótafronton is készülhetnek a mozgolódásra, feltéve, ha George Russellt tényleg elviszi a Mercedes. Capito pontosan tisztában van azzal, mire lenne képes egy jobb autóban a brit pilóta. “Tisztában van a képességeivel, a teljesítményével. Szerintem jelenleg nyugodt. Boldog velünk ebben az évben. Nem olyan az autó teljesítménye, mint azt szeretné, de látja, hogy a csapat előremozdult” – mondta pilótájáról a csapatfőnök.

F1: Nagy csata lehet a Williams-ülésért 2

Jost Capito

Szerinte épp ez az előremozdulás teheti vonzóvá más pilóták számára a csapatot, ha Russell távozna. “Van még időnk. A szerződéseket elnézve a Williams tűnhet annak a csapatnak, ahová a versenyzők szeretnének majd menni. Látják, hogy az új tulajdonosok eddig mit tettek és mit csinálnak. Látják a befektetést, a változtatásokat a csapatban, látják, hogy a csapatszellem jó, és tudják, hogy a Williams figyel a versenyzőire és az alkalmazottaira.”

“Biztosra veszem, hogy a következő hónapokban a Williams egyre vonzóbb lesz a versenyzők számára. Éppen ezért nem sietünk” – fogalmazott Capito.