Az elmúlt években hatalmas lépéseket tett a pénzügyi egyenlőség felé a Forma-1. Az idei szezonban a csapatok már csak 145 millió dollárt költhetnek évente, és ez az összeg tovább fog csökkenni a következő szezonokban. A tervek szerint az istállók 30 millió dollárt költhetnek a pilóták fizetésére, beleértve a tartalékokat is.

Sokak szerint ennek szabályozása is kell ahhoz, hogy valóban egyenlő eséllyel szálljanak harcba a bajnoki címért az F1-es istállók. Az ötlettel fenntartásokkal ugyan, de Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője is egyetért. A bajnokcsapatnál biztosan érdekes szituációkat szülhet a szabályozás, ha bevezetik, mert Lewis Hamilton egyedül kimerítené a 30 millió dolláros keretet jelenlegi bérével.

“Hogy mit gondolok? Mindez a számoktól függ. A nagy márkák bennünket használnak marketingcélokra. A Forma-1-ben a mi képünket használják. Végső soron, a pilóták a show sztárjai, ennek értéke van” – mondta Bottas.

“Nagyban függ ez a vágás mértékétől, hogy mi lenne a maximum. Nem ismerem a részleteket. A sport csökkenti a költségeit és próbál még hatékonyabb lenni. Szerintem ez jó irány a mai világban” – fejezte ki támogatását a finn versenyző, még egyszer hozzátéve, hogy a költségcsökkentés mértékét és a részleteket nem ismeri.