A második, imolai Forma-1-es hétvégén is jól látszott, hogy minden csapatváltó versenyző még jócskán a beilleszkedési fázisban tart. Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz és a visszatérő Fernando Alonso is jócskán elmaradt csapattársától, mert még nem tudtak eggyé válni az autójukkal.

Sainz számára a Ferrari minden létező eszközzel próbálja megkönnyíteni a beilleszkedési folyamatot, a spanyol jelenleg is privát teszten vesz részt. Aktuális autóval persze nem lehet tesztelni, Sainz a 2018-as SF71H-val köröz Fioranóban – de minden, a csapattal közösen teljesített kilométer aranyat érhet később.

Az Alpine is szervezett korábban privát tesztet Alonso számára, az Aston Martin azonban ilyesmivel nem fog tudni segíteni Vettelnek, aki technikai problémák miatt az összes versenyző közül a legkevesebb kört tette meg a mindössze háromnapos tesztelésen.

„Mi nem vagyunk nagy csapat, a motorokat és a váltókat is lízingeljük” – ismételte meg egy korábbi nyilatkozatát Otmar Szafnauer, az Aston Martin csapatfőnöke. „Ezek nincsenek a tulajdonunkban, a szezon végén vissza kell adnunk őket.”

„Ezért nincs is régi, menetképes autónk, amit Sebastian rendelkezésére tudnánk bocsátani.”