Három nap alatt 181 kört teljesített a Haas volánjánál Mick Schumacher Bahreinben. A német újonc ezzel értékes Forma-1-es tapasztalatokat szerzett, ám a megtett kilométereket tekintve a mezőny második felébe tartozik. Sebastian Vettelhez képest mondjuk nincs oka panaszra: honfitársa minden állandó pilótánál kevesebbet körözhetett.

A 21 éves pilóta a három nap alatt egy állítása szerint ijesztő incidenst is átélt. A második tesztnap vége felé a Forma-2-es bajnok egy etap után visszatért csapatához egy kerékcserére, és megkapta a jelet az indulásra. Ám az nem volt zökkenőmentes, ugyanis magával vitte az autót megemelő szerkezetet is.

“Nagyon megrémültem, ugyanis hirtelen nem tudtam, mi is történt, hogy valamit rosszul csináltam esetleg” – mondta Schumacher. “Végül kiderült, hogy csak félreértés történt.”

F1: Rémisztő dolgokon ment keresztül Schumacher 2

Mick Schumacher

A jelenetsort egy beragadó kerékanya okozta: a bal első keréknél lévő szerelő nem volt biztos abban, fenn maradjon-e a gumi vagy sem. Amikor Schumacher megkapta a zöld jelzést, felemelte a kezét, jelezve, hogy probléma van. A félreértés miatt kialakult eseménysorozatban szerencsére senki sem sérült meg.

F1: Rémisztő dolgokon ment keresztül Schumacher 3

Günther Steiner

“Mick nagyon jól reagált” – mondta Günther Steiner csapatfőnök. “Amikor rádión szóltak neki, hogy álljon meg, azonnal megállt. Most már mondhatom, hogy ez is az edzés része volt” – viccelődött a szakember.