Korábbi csapattársa, Mark Webber szerint Sebastian Vettel annyira belefáradt a Ferrarinál töltött évekbe, hogy jobban tenné, ha kihagyna egy évet. Az olaszok sem fognak jól járni a távozásával.

“A Ferrarinál megtettek mindent, amit tudtak, de Sebből kifogyott a szufla” – vélekedett Webber. “Elképzelhető, hogy nem túl motiváltan ül majd be a vörös autóba idén.”

“Voltak nehéz időszakok, ez nem kérdés, de szerintem a Ferrarinak hiányzik majd Seb tapasztalata. Alaposan kivette a részét a fejlesztésekből, a visszajelzései nagyon értékesek voltak.”

“Sebnek ki kéne vennie egy év szabadságot. Szerintem össze tudja szedni magát, de szüksége van a megfelelő környezetre. Nagyon-nagyon-nagyon hiányzik neki a versenyzésnek a Red Bullnál megtapasztalt angolos módja. Azt nagyon élvezte” – utalt Webber a Ferrari teljesen eltérő, olaszos működésére.

Az ausztrál azt sem érti, hogy a Ferrari miért Carlos Sainzot választotta Vettel utódjának Daniel Ricciardo helyett. “Ez volt a második esély arra, hogy a Ferrari lecsapjon Danielre, de megint nem jött össze a dolog.”

“Sok minden szól Daniel mellett, őszintén nem értem a döntést. Charles és Daniel jól kijönnek, de a Ferrari talán úgy érezte, túl közel vannak egymáshoz.”

Kövess minket a Facebook-on!