A Ferrari érdekes év elé néz, hiszen a téli teszteken csalódást keltően szerepeltek, ráadásul a színfalak mögött sem lehet valami jó a hangulat. Az alapító Enzo Ferrari fia, a Ferrari alelnökeként dolgozó Piero így beszélt a 2020-as esélyekről:

„Először is csak remélhetjük, hogy júliusban, Ausztriában felbőgnek a motorok” – mondta az Il Resto del Carlinónak. „Nem lesz könnyű legyőzni a Mercedest, de sosem fogjuk feladni, és ezt a szurkolóink is tudják.”

Ferrari elismerte, hogy azért is nehéz szezon vár rájuk, mert miután eldőlt, hogy Sebastian Vettellel nem hosszabbítanak, 2021-től már Carlos Sainz vezet a négyszeres világbajnok helyén, a német talán nem lesz együttműködő, hiszen nem is lesz vesztenivalója:

„Bízom a meghozott döntésekben. Van egy fiatal pilótánk (Charles Leclerc), aki a reményt, a lelkesedést jelenti, szóval bizakodó vagyok. Ami Sebastiant illeti, Mattia Binottónak képesnek kell lennie arra, hogy kezeljen egy vitathatatlanul nehéz és szokatlan helyzetet, hiszen az egyik versenyzőnk az év végén elhagyja a csapatot.”

„Nem tudom, édesapám hogyan kezelné ezt, de ő mindig is azt mondta, hogy a csapat fontosabb bármelyik alkalmazottnál, még a legjobb versenyzőnél is.”

Kövess minket a Facebook-on!