A 2020-as Forma-1-es idény egyik érdekes kérdése, hogy az immár hatszoros világbajnok Lewis Hamilton beéri-e a hétszeres bajnok legenda Michael Schumacher rekordját.

A 35 éves angolnak jó esélye van erre, hiszen továbbra is az elmúlt hat évben verhetetlen Mercedesnél vezet. Az ezüst nyíl szinte állandó versenyképessége miatt sokak szerint talán nem olyan nagy dolog, amit Hamilton elért, de a renault-s Daniel Ricciardo nem ért egyet ezzel.

„Bár sokan nem ismerik el annyira Lewist, mert az elmúlt években mindig övé volt a legjobb autó, és így talán tényleg könnyebb dolga volt neki és a csapattársainak is, azért csak hozta is az eredményeket” – mondta az ausztrál pilóta a szezonnyitó előtt a Sydney Morning Heraldnak.

F1: Ezért tiszteli Hamiltont Ricciardo 1

„Bizonyos értelemben képes vagyok belehelyezkedni Lewis helyzetébe, hiszen én is küzdöttem már futamgyőzelmekért, de mindenben nem tudok azonosulni vele, hiszen sosem jutottam még el a szezonzáróra úgy, hogy a bajnoki cím volt a tét, mint nála, ráadásul be is tudta húzni. Már attól is erős karakter valaki, hogy képes kezelni ezt az állandó nyomást. Ezt 100 százalékosan tisztelem, ezt meg kell adni neki” – mondta.

Az erős autó és Hamilton egyéb, F1-en kívüli tevékenységei is ráerősítenek arra a képre, hogy az angolnak elég csak behuppanni a Mercibe, aztán nyomni, de a német márka neveltje, a tavalyi évet a bajnokcsapat tartalékosaként töltő Esteban Ocon szerint ez nagyon is téves elképzelés:

„Egyesek azt mondják, hogy nem dolgozik elég keményen, de ez nem igaz” – mondta az idén a Renault-nál, Ricciardo mellett vezető francia.

„Lewis pörgős életet él, de nagyon jól osztja be az idejét. Úgy tűnhet, de egyáltalán nem könnyű az F1-ről átkapcsolni valami másra, de ő ragyogóan csinálja ezt. Lenyűgöző volt látni, hogy mindent mennyire magas szinten csinál, a pályán pedig igazi fenevad.”