A mercedeses Lewis Hamilton két évvel ezelőtt állt át a teljesen növényi alapú táplálkozásra, és bár az általános vélekedés szerint a veganizmus nem ideális a sportolók számára, az angol pilótának láthatóan nem okozott problémát a dolog, sőt, azt állítja, sosem érezte magát olyan jól, mint manapság.

A svájci Blicknek nyilatkozva a ferraris Sebastian Vettel elárulta, ő is megpróbálkozott Hamilton módszerével:

“A kísérlet körülbelül hat hétig tartott, nagyon sokat tanultam belőle. Mindenki maga dönti el, mit és hogyan fogyaszt” – mondta a 32 éves német. “Nem létezik megfelelő étrend, mert minden ember különböző, mindenki másképp reagál. Én nagyon nem szeretem az elhamarkodott ítéleteket, hogy valami csakis jó vagy rossz lehet.”

“Ami engem illet, az változott, hogy ma már kevesebb húst fogyasztok és jobban odafigyelek arra, hogy minőségi terméket vegyek, ami Svájcban nem nehéz dolog. Jóval több zöldség is kerül a tányéromra” – magyarázta.

Hamilton a veganizmus mellett az utóbbi időben a környezetvédelmet is zászlajára tűzte – a Mercedes-pilótával ellentétben Vettel nem reklámozza nézeteit nyilvánosan, de mint kiderült, őt is foglalkoztatja a téma, nagy rajongója például a klímaaktivistaként megismert svéd tininek, Greta Thunbergnek.

“Simán vacsoráznék vele. Mondjuk nem tudom, hogy ő egy asztalhoz ülne-e velem, ugyanis valószínűleg nem tart példaképnek. De úgy gondolom, nagyszerű, hogy a fiatalok ilyen elkötelezettek” – mondta erről.