A Mercedes pocsék versenyt könyvelhetett el Brazíliában, a főnök, Toto Wolff jelenlétét nélkülöző alakulat többszörösen is mellényúlt a gumitaktikával, Valtteri Bottas műszaki hibával esett ki, Lewis Hamiltont pedig a verseny végén okozott baleset miatt büntették le a dobogóról utólag.

A szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjra már elutazó Wolff szerint bizonyítaniuk kell az utolsó fordulóban.

“Brazíliában nem a minék volt a leggyorsabb autó, a hibáink miatt pedig sok pontot dobtunk el. Kielemeztük, mi volt a gond mind a megbízhatóság, mind a futamon hozott döntések tekintetében, hogy ne ismétlődhessenek meg. Tanulságos verseny volt az egész csapat számára, hosszabb távon csak erősebbé tesz minket.”

“A brazíliai gyenge szereplés miatt bizonyítani megyünk Abu-Dzabiba. A Yas Marina pálya feküdt nekünk az elmúlt pár évben, igyekszünk, hogy most is így legyen. Ez a futam az utolsó lehetőség, hogy bővítsük a W10-es futamgyőzelmeinek számát, még egy lehetőség arra, hogy a téli szünet előtt egy jó műsort adjunk a nézőknek. Alig várjuk a küzdelmet, hiszen a Forma-1-ben csak annyit érsz, amilyen a legutóbbi eredményed” – magyarázta az osztrák.

F1: A Mercedes bizonyítani akar a szezonzárón 1

A Mercedes az elmúlt 20 futam során 14 győzelmet szerzett, zsinórban hatodik konstruktőri és egyéni bajnoki sikerét aratta, ugyanakkor voltak pocsék hétvégéik, ráadásul tavasszal elveszítették a csapat egyik kulcsfiguráját, Niki Laudát is.

“Voltak nagyszerű küzdelmek, élveztük a versenyt. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy mi zártunk az élen, és hogy a sorozatban hatodik kettős bajnoki sikerünkkel beírtuk a Mercedes nevét a történelemkönyvekbe” – értékelt Wolff.

“Másrészt viszont nagyon nehéz év volt ez, amikor túl sok barátot kellett elbúcsúztatnunk. Nagy csapás volt számunkra Charlie (Whitin, F1-es versenyigazgató), Niki és Anthoine (Hubert, Forma-2-es pilóta) halála, és a csapat tagjai közül is veszítettünk el egyeseket tragikusan.”

“Niki betölthetetlen űrt hagyott maga után a Mercedesnél az inspiráció és a józan ész hangjaként is, de legfőképp barátként. Reméljük, hogy büszke lehettél ránk idén, Niki!” – zárt a szezonzáró felvezetésében az osztrák.

F1: A Mercedes bizonyítani akar a szezonzárón 2