A múlt vasárnapi Amerikai Nagydíjon lezárult a 2019-es egyéni világbajnokság is, a mercedeses Lewis Hamilton megszerezte pályafutása hatodik címét.

A 34 éves angol természetesen nagyon örül a sikernek, de elárulta, hogy belülről nem volt olyan könnyű ez az év, mint kívülről tűnhetett.

“Minden évben vannak különböző érzelmi hullámvasutak. Mindannyiunknak vannak gondjaink az életben. Igyekszem megmutatni, hogy ha kívülről minden nagyszerűnek tűnik is, valójában nem mindig van így” – magyarázta.

“Sok mindennel küszködöm, vannak démonaim. Amikor az ember tükörbe néz, akár jó napja van, akár rossz, mindig ott van az árnyékos oldal, ami igyekszik lehúzni, mindig igyekezni kell a felszínen maradni. A tükörbe nézve minden nap igyekszem magam felpörgetni, azt mondani, hogy igen, menni fog, igen, jó vagy! Igen, fitt lehetsz, ha rászánod az időt, igen, megnyerheted a következő futamot, ha mindent megfelelően csinálsz, ha továbbra is hiszel magadban, más nem is fogja helyetted megcsinálni” – vallott lelki életéről.

F1: Hamilton “démonokkal küzdött” 1

“Azt mondanám, hogy nem gondoltam, hogy Niki halála (Lauda, Mercedes-csapatelnök) ennyire megráz majd. Nagyon bánt, nagyon hiányzik. Nem is gondoltam, hogy ennyire szerettem azt a fickót” – mondta.

“Spában pedig elvesztettünk egy fiatal srácot” – utalt a Forma-2-es Anthoinie Hubert halálos balesetére. “Amikor ilyesmi történik, komoly kételyek merülnek fel az emberben, amiket el kell hessegetni. Jön a kérdés, hogy nem lenne itt az az ideje abbahagyni. Az F1 után is van még élet, szeretnék időt tölteni a családommal. Egy napon pedig saját családot is szeretnék.”

“Viszont annyira imádom a munkámat, hogy szerintem nem sok minden van, ami miatt abbahagynám” – fejtegette.