A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick is halad előre a Forma-1 felé vezető úton, tavaly a Forma-3-as Európa-bajnokságban szerzett bajnoki címet. A 20 éves német idén már a királykategória „előszobájában”, a Forma-2-ben állt rajthoz, de valószínűleg még egy évet le kell húznia a bajnokságban, egy fordulóval a szezon vége előtt ugyanis csak a 12. helyen áll az összetettben.

A Ferrari versenyzői akadémiájába is belépő Schumacher elárulta, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel mentorálja őt, ahogyan azt a négyszeres világbajnokkal tette az idősebbik Schumacher.

F1: Vetteltől kap tanácsokat Schumacher 1

„Nagyon tisztelem őt” – nyilatkozta nemrégiben. „Sokat beszélünk a motorsportról, igyekszem minél több tanácsát megfogadni, aztán alkalmazni őket a gyakorlatban. Régebb óta benne van a sportban, mint én, szóval minden beszélgetés segítséget jelent. Úgy gondolom, ugyanazt jelenti most nekem Sebastian, mint amit neki jelentett az édesapám. Olyasvalaki, akihez közel állok, és akivel tudok beszélgetni az autóversenyzésről.”

Schumacher azt sem tagadta, hogy leginkább a múlt és az olaszok motorsport iránti szeretete miatt kötelezte el magát a Ferrari iránt. „Úgy érzem, a Ferrari magához láncolt. Velük nőttem fel, és egy szezon kivételével mindig olasz csapatnál versenyeztem. A Premánál újra egy olasz csapattal vagyok, a motorsport iránt érzett szenvedélyük pedig borzasztóan nagy” – mondta.

„A Ferrarinál pedig ezt ennél is jobban értékeled. Maranellóban és Fioranóban sétálni igazán különleges, mert egy nagy, boldog család vagyunk. Jól érzi magát az ember, ha a Ferrari család tagjaként van ott.”