Négy, a hírek szerint az informatikai részlegen dolgozó munkatársától megvált a Mercedes Forma-1-es csapata. Az istálló brackley-i központjában tevékenykedő emberek a hírek szerint éveken át zaklatták munkatársukat annak muszlim háttere miatt.

Három másik embert is meghallgattak az ügyben, ők egy figyelmeztetéssel megúszták az eseményeket. Az eset a csapat közleménye szerint még augusztus 2-án történt. A belső vizsgálat eredményei szerint a kirúgott munkatársak megszegték a cég egyenlő bánásmódra vonatkozó szabályait.

Az érintett embert állítólag kib*szott muszlim terroristának nevezték, míg a ramadán idején egy szavazást indítottak a többiek arról, hogy vajon megszegi-e a vallási ünnep alatt érvényben lévő böjtölési szabályokat. Egy névtelenül nyilatkozó dolgozó azt mondta, hogy évekig kipécézték maguknak a férfit a többiek.

A Mercedes számára még kínosabb az ügy, tekintve, hogy a témában mindig is nyíltan felszólaló Lewis Hamilton is náluk versenyez. A brit még a McLarennél versenyzett, amikor 2008-ban, a spanyolországi téli teszteken ellepték a lelátókat a rasszista plakátok.

Sem Hamilton, sem a Mercedes többi tagja hivatalosan nem kommentálta az eseményeket.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!