Lewis Hamiltonnak az utóbbi időszakban több csatája is volt a sportág ifjú titánjaival, a Red Bull-os Max Verstappennel és a ferraris Charles Leclerc-rel, legutóbb, Monzában inkább az ötszörös világbajnok lélekjelenlétén múlt például, hogy nem ütközött a sportszerűség határait feszegető monacóival.

Hamilton azt mondja, tudatos dologról van szó nála, 34 évesen sokkal inkább érzi a felelősséget, mint a fiatalok:

“Most már az a célom, hogy a lehető legtöbb ponthoz segítsem a csapatot, a lehet legjobb pozícióban végezzek a kedvükért. Ha az ember egy kicsit hátrébb van, hajlandó többet kockáztatni, de de az élen haladva hosszabb távon kell gondolkodni. Kis különbség, de fiatalon az ember kevésbé is törődik az ilyesmikkel” – magyarázta.

F1: Hamilton egyre inkább csapatjátékos lesz 1

“Más 21 évesen, mint most, most arra gondolok az autóban ülve, hogy mennyi helyet hagyjak a másiknak, arra, hogy 2000 ember dolgozik az autómon, és rajtam múlik, hogy okosan vezessek, ne legyek önző, ne kockáztassak azért az egy plusz pozícióért, ami nekem jó lehet, de a konstruktőri bajnoki címbe kerülhet. Ahogy öregszem, egyre inkább csapatjátékossá válok, egyre inkább megértem, hogy nem lehet minden futamon győzni.”

“Fiatal srácként úgy van vele az ember, hogy minden egyes futamot meg akar nyerni, de én már értem, hogy ez egy hosszú távú játék, maraton, nem sprint. De 21-22 évesen még én sem értettem ezt a filozófiát” – utalt Verstappen, Leclerc és a többi ifjonc korára.