Míg Max Verstappen a pole-ból rajtolva, sokáig vezetve, hibátlan versenyt futva a 2. lett a 34 Forma-1-es Nagydíjon, csapattársa, Pierre Gasly a 6. helyről indult és ott is ért be, méghozzá körhátrányban, a mclarenes Carlos Sainz és az Alfa Romeó-s Kimi Räikkönen szendvicsében.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner cseppet sem volt elégedett az idény eleje óta küszködő francia hungaroringi teljesítményével:

“Frusztráló hétvégéje volt Pierre-nek. A rajtja nem volt jó, az első köre nem volt jó, és nem a Alfákkal és a McLarenekkel kellett volna küzdenie. Az kell, hogy a Mercedesek és a Ferrarik ellen küzdjön. Mi mindent megteszünk, hogy a pilótáink képesek legyenek erre” – magyarázta Horner, rámutatva arra, hogy Gasly versenyképtelensége hozzájárult ahhoz is, hogy Lewis Hamilton szabadon válthatott a végül győztes gumitaktikára.

“Az a gond, hogy egyáltalán nincs ott az élmezőnyben. Fel sem merült, hogy Lewis (az eredetileg nem tervezett – a szerk.) kerékcseréje után Pierre mögé kerülhet. Mondjuk ma a Mercedes és a Red Bull is amolyan egyautós versenyt teljesített.”

F1: Megint kapott a Red Bull-pilóta 1

Hornert szintén bosszantja, hogy az autó versenyképessége ellenére a konstruktőri versenyben továbbra is a Ferrari mögött vannak, mert Gasly nem hozza a pontokat – míg Verstappen 181 pontot szerzett idén, a francia ennek alig több mint harmadát, 63-at.

“Nyilvánvaló, hogy árt a csapatnak, hogy nem két autóval vagyunk ott az élmezőnyben. Főleg a konstruktőri bajnokságban, mert ma is ugyanannyi pontot hoztunk, mint a Ferrari egy olyan pályán, ahol sokkal többet is szerezhettünk volna. Életbevágó, hogy előrébb végezzen, ha meg akarjuk verni a Ferrarit.”

Gasly gyenge teljesítménye ellenére az idény közbeni lecserélése nem téma, Horner a Hungaroringen újra leszögezte, hogy a szezon végéig marad a francia:

“Szándékaink szerint az év végéig marad az autóban, de rettenetesen nagy szükségünk van arra, hogy többet hozzon ki az autóból.”