Az esős, kaotikus Forma-1-es Német Nagydíjon a szerencse legalább akkora szerepet játszott, mint a tehetség és a tudás, de így sem mutatott jól, hogy a mercedeses Valtteri Bottas a futam záró szakaszában, dobogóesélyesként törte össze az autót, esett ki.

A finn kiesésének is köszönhetően katasztrofális versenyt záró Mercedes főnöke, Toto Wolff is kritikusan beszélt a pilótájáról:

“Ma sok pontot hozhatott volna Lewison a bajnoki küzdelemben. 12, 15, akár 18 pontot is – szerintem 18-at kellett volna –, szép ugrás lett volna, de nem történt meg. Még csak az idény felénél járunk, sok pontot lehet még hozni ezután is, de ma igazán jó lehetősége volt a felzárkózásra” – mondta az osztrák, utalva arra, hogy Hamilton a nyilatkozat idején még csak a 11. volt, nem szerzett pontot, igaz, később, az Alfa Romeók büntetése miatt a 9. helyre lépett előre, azaz még ő növelte előnyét 2 ponttal, 39-ről 41-re.

Bottasszal a Mercedes tavaly nyáron 1+1 évre szóló szerződést kötött, ám június végéig nem éltek az opció élesítésével, a finn pillanatnyilag a levegőben lóg, és ahogy Hockenheim előtt Wolff elárulta, majd csak augusztusban döntenek, ugyanis el kell még dönteni, mi legyen a tartalékos Esteban Oconnal.

Bottas mercedeses elődje, a 2016-os világbajnok Nico Rosberg a Német Nagydíjról készített vlogjában azt mondta, szerinte ezen a hétvégén is múlhatott a finn jövője, és amikor a versenyző kiesését látta, megjegyezte, hogy ezzel el is szállhatott a hosszabbítási esély.

“Valtteri a falba tette az autót. Hihetetlen, épp csak 10 centivel ment szélesebben a kanyar közepén, épp csak érintette a nedves részt, és máris elszállt, ahogy talán a 2020-as mercedeses helye is vele együtt. Majd meglátjuk” – mondta a német.