Daniel Ricciardo 2014-ben lépett fel a Red Bull nagycsapatához az akkor friss négyszeres világbajnok német mellé, majd miután ő a Ferrarihoz távozott, előbb bő egy idényt töltött Danyiil Kvjattal, majd szűk hármat Max Verstappennel a Milton Keynes-i istállónál.

A ma már a Renault-nál dolgozó ausztrál Nico Rosberg podcastjének vendége volt nemrég, a beszélgetés során Vettelt és Verstappent is összehasonlította, azt állította, hogy egy legalábbis egy körön a holland a gyorsabb.

“Ezzel nem Sebet kisebbítem, ő sem lassú. De talán azért is jobb Max, mert még fiatal, és ha már most gyors, csak még gyorsabb lesz. Seb már nagyon régen a szakmában van, és bár versenyzőként folyamatosan fejlődik az ember, számára már kisebb a javulási tér, mint Max számára. Seb, ha hallgatod, bocsi!” – magyarázta.

Ricciardo: Verstappen gyorsabb Vettelnél 1

Ricciardo ezután a Vettel mellett eltöltött évről, a világbajnok viselkedéséről is beszélt:

“Izgatottan vártam a kihívást, odakint, a pályán, de arra is kíváncsi voltam, hogyan dolgozik a pályán kívül. Nagyon odafigyelt a részletekre, él-hal a versenyzésért. Az volt az érzésem, hogy nem igazán van más hobbija. Minden a versenyzésről szólt, ez teljesen lefoglalta. Jól kommunikált, határozott volt, de nem tiszteletlen. Ha valami nem volt elég jó, megmondta, hogy ez nem elég jó, még jobbak is lehetnénk, világos volt az üzenet. Szókimondó, de kedves volt. Mindenkivel mindig kezet rázott, megvolt az egyensúly.”

Ricciardo az első Red Bull-os évében három futamot nyert, a címvédő Vettel viszont küszködött az új, turbós hibrid korszak első szezonjában, nem tudott a dobogó legfelső fokára állni.