A barcelonai téli tesztelésen a Ferrari tűnt a mezőny leggyorsabb autójának, ám a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hétvégéjén az SF90-es messze elmaradt a Mercedestől, sőt, a futamon még a Red Bull-Hondával sem tudta tartani a lépést, Sebastian Vettel a 4., Charles Leclerc az 5. lett az év első versenyén.

A Scuderia csapatfőnöke, Mattia Binotto a hét elején arról beszélt, hogy “korrekciókat” végeztek, amelyektől már ezen a hétvégén javulást várnak, de a Bahreini Nagydíj csütörtöki sajtónapján Vettel nagyon-nagyon óvatosan fogalmazott a kilátásokat illetően:

“Sok jelentés született, nagy elemzés zajlott, mert előrébb akarunk lépni. Az elmúlt két hét nagyon intenzív volt. Úgy hiszem, vannak válaszaink, de ahogy mindig, teljes válaszunk már sosem lesz, hiszen nem tudunk visszamenni és újrapróbálkozni” – mondta Szahírban a német.

“Az élet megy tovább, most már itt vagyunk Bahreinben, egy másféle pályán, de úgy gondolom, megtudtunk pár dolgot, így itt már versenyképesebbek lehetünk. Azt hiszem, ígérni nem ígérhetünk semmit, az az igazság, hogy várnunk kell, aztán majd meglátjuk.”

“Az könnyen számszerűsíthető, mennyivel voltunk lassabbak az időmérőn és a futamon. Vannak számaink, amelyek alapján viszonylag bátran állíthatjuk, hogy így meg úgy jobbak lennénk, ha visszamennénk, de ez akkor is csak spekuláció, ezen a pályán kell majd bizonyítanunk” – szögezte le.