Ugyan a szezonnyitó – ferraris mércével mindenképp – pocsékul sikerült Sebastian Vettelék számára, az olasz csapat és a német versenyző egyértelmű célja, hogy 2019-ben végre bajnoki címet szerezzenek együtt.

A német ugyanakkor úgy véli, nagyon nem lesz könnyű dolga, rajta kívül ugyanis öten lesznek még versenyben, a mercedesesek mellett saját csapattársával, Charles Leclerc-rel és a Red Bull pilótáival, Max Verstappennel és Pierre Gaslyval is számol.

“Csak a magam nevében beszélhetek, de én úgy gondolom, hogy megint három élcsapat van, és mindhárom csapatban megvan a potenciál, hogy megnyerje idén a bajnoki címet. Nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, és remélhetőleg gyorsabbak tudunk majd lenni a többieknél, de biztosan nagyon szoros lesz a küzdelem” – idézte a négyszeres világbajnokot az angol Express.

Vettel külön kitért a Red Bull-os bemutatkozásán pontot sem szerző Gaslyra:

“Szerintem Pierre elég balszerencsés volt” – utalt arra, hogy az időmérőn a csapat hibájából már a Q1-ben búcsúzott a francia ifjonc. “Szerintem az egész hétvégét tekintve nem szerepelt rosszabbul Max Verstappennél. Szóval szerintem az élcsapatok mind a hat versenyzője benne lesz majd a bajnoki küzdelemben. Remélhetőleg mi egészen addig benne leszünk, amíg el nem dől a dolog.”

Ehhez persze sokkal versenyképesebb autóra lesz szükség, mint amilyet Melbourne-ben láttunk, de a Ferrari-specialista olasz szakíró-blogger, Leo Turrini úgy tudja, a Scuderia mostanra azonosította, miért is voltak olyan gyengék az Ausztrál Nagydíjon, tehát van remény a fellendülésre:

“Azt mondják Maranellóban, hogy már értik a problémát. Mattia Binotto (csapatfőnök) már a sivatagi versenyre (a Bahreini Nagydíjra – a szerk.) készül. Hogy pontosan mi volt a gond Ausztráliában, azt én sem tudom. A motorral volt probléma? Az aerodinamikával? Vay egyszerűen elpártolt a szerencse a Ferraritól azon a hétvégén? Azt viszont tudom, hogy Binotto nyugodtnak tűnik, ez pedig, gyerekek, ahogy tudjuk, nagyon fontos egy probléma kezelésénél” – írta.