Hatalmas győzelmet aratott Valtteri Bottas a 2019-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon. A téli teszten látottak alapján nem ezt várták a szakértők, annyira meggyőzően ment a Ferrari Barcelonában. A déli féltekén azonban minden megváltozott, és az egész hétvégén a Mercedes volt tempóelőnyben.

Sebastian Vettel a harmadik helyről kezdhette az 58 körös versenyt az Albert Parkban, ám a kockás zászló csak a negyedik helyen intette le, szűk egy perces lemaradással Max Verstappen Red Bullja mögött. A német korai kerékcseréje miatt bajba került, a mögötte frissebb abroncsokon érkező holland könnyedén elment mellette.

„Azt hiszem, egyszerűen lassúak voltunk” – mondta a futam után Vettel az eredményekre reagálva. „Esélyem se volt a többiekkel harcolni, csak a verseny végéig szerettem volna eljutni” – utalt abroncsaira, amiből állítása szerint semmi semmi maradt a megmérettetés végére.

„Szenvedtem a gumikkal. Ahogy néztem, a többieknek kevesebb problémája volt, mint nekem” – mondta a negyedikként végző német.