Fernando Alonso tavaly nyáron jelentette be, hogy 2018 végén kiszáll a Forma-1-ből, hogy más szériákban keressen sikereket, ám a kétszeres világbajnok spanyol a McLarennel nem bontott szerződést, a 2019-es Indy 500-as projektet velük viszi, valamint az is felmerült a télen, hogy a veterán tesztelőként is segíti az idei F1-es autó tesztelését.

Alonso tesztelési munkájáról eddig semmi konkrétumot nem mondtak, de ma végre megtörtént a bejelentés, a Barcelonában tartózkodó pilóta mostantól a McLaren nagykövete lesz, és később, a szezon során tesztpilótaként részt vesz majd az idei és a 2020-as autó fejlesztésében is.

“Igazi megtiszteltetés, hogy a McLaren nagykövete lettem. Különleges csapat, és a közösen megélt megpróbáltatások ellenére is az maradt. A Forma-1-es versenyzés befejezése előtt mondtam már, hogy nagyon sokáig a McLarennél képzelem el a jövőmet, ezért nagyon örülök az új szerepnek, annak, közel maradhatok a spirituális otthonomnak érzett csapathoz” – mondta Alonso.

“Májusban jön az Indianapolis 500, amit nagyon várok, de ez csak a kezdete a közös dolgainknak. Különösen érdekel a fiatal tehetségek nevelése, legyen szó akár a saját csapatomról, akár a McLaren Forma-1-es versenyzőinek új generációiról. Nekem és a csapat számára is fontos terület ez, különös örömöt lelek majd ebben” – folytatta a 37 éves spanyol.