Daniel Ricciardo Red Bull-os szerződése 2018-ig élt, az ausztrál pedig nem is csinált titkot abból, hogy jobb ajánlat esetén szívesen átszerződik máshova 2019-re. Az ausztrál pilóta természetesen a Ferrarira vagy a Mercedesre gondolt eredetileg, végül azonban nem kis meglepetésre a Renault-hoz való átigazolását jelentette be a nyári szünetben.

Ricciardo korábban már beszélt arról, hogy a Ferrarirval folytatott tárgyalásai hogy (nem) haladtak, mert Maranellóban már Charles Leclerc érkezésére készültek, most pedig azt is elárulta, mi volt a Mercedesszel:

“Tudtam, hogy valószínűleg nem mennek majd gyorsan a tárgyalások, igyekszünk majd felmérni a másik felet, de aztán már június-július lett, beszéltünk néhányszor, mégsem jutottunk sehova. Úgy voltam vele, hogy ha nem mondtok mást, akkor én továbblépek, nem gond. Egyszer csak eljut az ember arra a pontra, hogy egyenes, egyértelmű választ akar. A játszadozás egy idő után unalmas. Vagy nem is tudom, hogy játszmának lehet-e nevezni, de ne kerülgessük már a forró kását, csapjunk bele! De ebből is tanulok, és biztosan leszek még hasonló helyzetben a karrierem során” – magyarázta az amerikai ESPN-nek.

Ricciardo renault-s átigazolását sokan – köztük volt Red Bull-os munkatársai – nem értik, de az ausztrál mostanra számtalanszor elmondta, hogy mindenképp környezetváltozásra, új kihívásra vágyott, és minden bizonnyal azt reméli, hogy az idő majd igazolja a lépést, ahogy Lewis Hamilton esetében is, aki 2013-ra ment az akkor még nem komoly tényező Mercedeshez, de ahol az elmúlt hat évben négy világbajnoki címet szerzett.