Carlos Sainz a Monte-Carlo-ralin? Első pillantásra semmi érdekes nincs ebben, ám ezúttal nem a kétszeres világbajnok ralilegendáról van szó, hanem a Forma-1-es versenyző fiúról.

A Renault pilótája vasárnap a 2018-as WRC-idény szezonnyitó versenyhétvégéjén a VIP-felvezetőautó pilótájaként lépett pályára egy Megane R.S. volánjánál, hogy hóval szegélyezett szerpentineken kóstoljon bele a papa szakágába.

Monte-Carlóban ralizott az F1-pilóta 1

“Ez igazán különleges volt. Sokszor álmodoztam már erről, és most a Renault-nak köszönhetően valóra is vált az álmom. Mindig is szerettem volna ralin vezetni, igazi navigátorral, itinerrel, rendes tempónál, és imádtam a dolgot! Apukám azt mondta, vezessek azért óvatosan, de így is nagyon élveztem! Köszönöm a lehetőséget!” – mondta a 24 éves versenyző.

“Nagyon örülök, hogy Carlos ízelítőt kaphatott egy ilyen legendás raliból. Monte-Carlo régen és ma is igazán különleges verseny az autósport rajongói számára. Carlos korábban is vezetett már raliautókat, de egészen más tészta ezen a versenyen megtapasztalni az utakat. Adtam neki pár tippet, de a legfontosabb az volt, hogy élvezze!” – mondta a versenyt korábban háromszor (1991, 1995, 1998) megnyerő papa.

Monte-Carlóban ralizott az F1-pilóta 2