Az Abu-dzabi Nagydíjat követő kétnapos gumitesztre a Williams az állandó versenyző Lance Stroll mellett a Forma-1-es visszatérésre hajtó Robert Kubicát és a Forma-1-es bemutatkozásban reménykedő, eddig a Renault-nál alkalmazott Szergej Szirotkint küldte pályára.

Bár paddockbeli pletykák szerint a 32 éves lengyel a favorit Felipe Massa helyére 2018-ra, elvileg versenyben van még Szirotkin, Paul d Resta és Danyiil Kvjat is. Kubica szerdán gyorsabb volt az orosz tesztelőnél, de a Williams társtulajdonos technikai főnöke, Paddy Lowe nagyon nem akart ebbe belemenni:

“A tempóról nem fogok beszélni, ez összetett téma. Tudom, hogy valami konkrétumot várnak tőlem, de erről nem fogunk beszélni. Nagyon összetett dolog a teljesítmény, a sebesség, szóval az eredménytábla önmagában elég félrevezető, ezért nem is nyilatkozok róla. Még mi sem elemeztük ki az adatokat” – kezdte.

F1: Kubica tempója tabu 1

Lowe leszögezte, hogy fizikailag nem volt panaszuk Kubicára.

“Robert vezette a 2014-es autót Silverstone-ban és Magyarországon, szóval sok-sok jó adatunk van, nagyszerű munkát végzett. Igazi profi, nagy tudású, tapasztalt, ami nagy segítséget jelentett az értékeléseknél. Mivel nem vezetett idei autót idei gumikkal, arra is nagyon kíváncsiak voltunk. De semmi gond nem volt, minden teljesen rendben van. Jól vezet, nincs panasz, nincs probléma. Minden jól ment.”

A főnök újra hangsúlyozta, hogy nem feltétlenül Kubica és Szirotkin közül kerül ki a 2018-as választottjuk.

“Majd döntünk, amikor készen állunk, amikor megvan az összes információ és készek vagyunk a bejelentésre. Nem feltétlenül azok a versenyzőjelöltek, akiket elhoztunk erre a tesztre. Ez egy gumiteszt volt, ami amellett, hogy Lance ismerkedhetett az új abroncsokkal, lehetőséget nyújtott két pilóta kipróbálására is. Természetesen ezzel még több információhoz jutottunk róluk, de nem azt jelenti, hogy közülük fogunk választani.”