A Ferrarinak keserves hétvégéje volt Szepangban, az időmérőn előbb Sebastian Vettel nem tudott mért kört menni egy motorhiba miatt, a futamon pedig Kimi Räikkönen autóját kellett letolni a 2. rajtkockából az erőforrás meghibásodása miatt.

Vettel végül a 20. helyről a 4.-ig kapaszkodott, de a leintés után jött az újabb sokk, a német a levezető körön ütközött a williamses Lance Stroll-lal, a Ferrari bal hátsó fertálya ripityára törött.

Természetesen azonnal felmerült, hogy a balesetben potenciálisan megsérült sebességváltó cseréje miatt a négyszeres világbajnokra öthelyes hátrasorolás várhat a hétvégi Japán Nagydíjon, de szerda reggelre a Ferrari hivatalosan is megerősítette, hogy az alkatrészt megúszta, használható lesz Szuzukában is, Vettel nem kap büntetést.

Vettel ügye tisztázódott, azt azonban egyelőre nem tudni biztosan, mi lesz Räikkönennel, nála kell-e cserélni valamit, és ha igen, jár-e érte büntetés. A finn pilóta úgy véli, nem lesz gond, ugyanis bár a turbóból és a hőenergia-visszanyerőből (MGU-H) a szezonra engedélyezett utolsó daraboknál jár, a többi részelemből még van egy-egy szabadon használható darab a keretében.

“Nem számítok büntetésre, ugyanis még nem jutottam el az utolsó motorig és szerintem nem is volt a motorral komoly probléma” – mondta a Motorsport.comnak.