A McLaren-Honda a Forma-1-es Magyar Nagydíj teljes hétvégéjén kiválóan szerepelt, Alonsóék a negyedik erőt jelentették a Hungaroringen.

Alonso a 7., csapattársa, Stoffel Vandoorne a 8. helyről rajtolt vasárnap, végül a 6. és 10. helyen értek be, a csapat idei első kettős pontszerzését hozva. A kétszeres világbajnok spanyol a futam utolsó körén a leggyorsabb kört is megszerezte, ennek ellenére elég visszafogottan értékelte a McLaren-Honda idei legjobb hétvégéjét:

“A leggyorsabb kör kétségtelenül meglepetés. A 6. hely, nos, a 7-8. helyben reménykedtünk, de elérhetővé vált a 6., szóval megszereztem. Tudjuk, hogy három-négy hétvége van, amikor versenyképesek lehetünk, ezeken kell hozni a maximumot. A lehetőségeket ki kell aknázni, ez tettük ezen a hétvégén. A hatodik hely volt a mai maximum. A leggyorsabb kör az ajándék, köszönjük!”

“Szoros volt a csata Carlosszal. Tudtam, hogy a kiállások után lesz két köröm, amikor igazán nyomhatom a friss gumikon. Néha már-már kamikaze manővereim voltak, de meg kellett próbálnom. Végül sikerült, de Carlos megint fantasztikusan vezetett!”